WijLimburg 18 september 2018

CITAVERDE-ambassadeur wijst op belang MBO voor de Nederlandse economie

CITAVERDE-ambassadeur wijst op belang MBO voor de Nederlandse economie

Isa Vullers uit Neer is uitgekozen als ambassadeur van CITAVERDE College. In die hoedanigheid wil ze meedingen naar de landelijke titel MBO-ambassadeur en wil ze tevens laten zien hoe belangrijk het MBO is voor de Nederlandse economie.

Vullers (19) is derdejaarsstudente bedrijfsleider paardensport en –houderij. Met haar nominatie wil ze laten zien dat het MBO erg belangrijk is. Samen met 41 MBO-studenten uit het hele land is zij vanaf afgelopen maandag te zien in het YouTube programma ‘Mbo’ers pakken aan’ met presentator Jan Versteegh. Tijdens het Ambassadeursgala op 19 november wordt bekend gemaakt wie zich een jaar lang MBO-ambassadeur mag noemen.

De MBO-studente rijdt in de subtop van Nederland met twee eigen paarden. Het is haar ambitie het hoogst haalbare niveau binnen de dressuur, de ‘Grand Prix’, te kunnen rijden. Daarnaast geeft ze les en heeft zij een eigen bedrijf waarin zij paarden opleidt. “Ik wil landelijke MBO-ambassadeur worden om zo meer mensen te stimuleren een vak te gaan studeren wat bij hen past en wat hen laat stralen. Uiteindelijk laten MBO’ers de economie draaien en zijn dus zeer belangrijk voor de maatschappij. Het MBO biedt een heel divers aantal opleidingen aan voor iedereen. Dat zou heel Nederland moeten weten.”

Volgens adjunct-directeur Charlotte Custers is ze de perfecte kandidaat. ‘’Isa laat in haar gedrevenheid zien hoe mooi het MBO is, maar ook wat je kunt bereiken met een MBO-opleiding. Daarnaast kan ze zich goed verwoorden en is ze opvallend enthousiast. Een echte topsporter – op school, in haar sport én in haar bedrijfje.”

Alle genomineerde ambassadeurs zullen aan de hand van drie challenges moeten bewijzen waarom zij de titel ‘MBO-Ambassadeur’ verdienen. Ze worden door een vakjury beoordeeld op vaardigheden die gebaseerd zijn op de 21st century skills. Er wordt onder andere gelet op vakkundigheid, oplossend vermogen, maatschappelijke betrokkenheid en communicatieve vaardigheden.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws