AOC Raad 17 november 2017

Drie nieuwe groene Skills wedstrijden

Drie nieuwe groene Skills wedstrijden

Dit jaar worden er drie nieuwe finales voor groene beroepenwedstrijden georganiseerd. De voorbereidingen voor Skills The Finals zijn in volle gang. Mbo-studenten gaan dit jaar ook de strijd aan om de beste dierverzorger, medewerker paardensport en -houderij of paraveterinair te worden. Daarbij is er ook weer een finale melkveehouderij en de uiteraard zijn er weer de vertrouwde Skills finales voor tuinaanleg en bloem.

Op 15, 16 en 17 maart 2018 strijden alle deelnemers in de halve finales/finales tegen elkaar om de titel Nationaal Kampioen in hun vakgebied. Het evenement vindt dit jaar plaats in Overijssel, verdeeld over meerdere locaties. Naast de IJsselhallen worden er ook wedstrijden georganiseerd bij mbo-instellingen: de Groene Welle, ROC van Twente en het Deltion College. De finale tuinaanleg vindt plaats op de vakbeurs Tuinidee in Den Bosch, van 22 t/m 25 februari in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. De wedstrijden voor vmbo-ers (Skills Talents) vinden ook plaats in de IJsselhallen in Zwolle.

LOB-programma
Op de finale van Skills The Finals is er ook een LOB-programma (Loopbaanoriëntatie en -Begeleidingsprogramma), speciaal voor scholen die hun leerlingen en studenten kennis willen laten maken met allerlei beroepen.
Bij dit gratis programma gaan de leerlingen en studenten gericht langs de beroepen, zien zij jonge vakmensen aan het werk en gaan zij aan de slag met opdrachten en activiteiten waardoor zij kennismaken met de beroepen. Ook ervaren de leerlingen en studenten de nationale kampioenschappen zelf tijdens interactieve doe-activiteiten en challenges. Als hulpmiddel krijgen de leerlingen en studenten een opdrachten- en routekaart. Docenten ontvangen deze samen met een docentenhandleiding voorafgaand, als voorbereiding op het bezoek aan Skills The Finals. 

>> Meer informatie op de website van Skills de Finals
 


Meer nieuws