Arnhemse Koerier 10 december 2017

Drie teams van Aeres MBO naar kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg

Drie teams van Aeres MBO naar kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg

Maar liefst drie teams van Aeres MBO (voorheen Groenhorst) hebben zich gekwalificeerd voor de regiowedstrijden Skills Tuinaanleg. Eén team van Aeres MBO Emmeloord en twee teams van Aeres MBO Velp.

Voor Velp doen Theunis van Dijke uit Borculo en Roel Klein Hesselink uit De Heurne op 19 en 20 januari in de kwalificatiewedstrijd in Velp mee en het tweede team van Velp, Thijs Egging uit Zutphen en Ruben de Vries uit Duiven staan in de kwalificatiewedstrijd van Nijmegen op 28 januari. Het team van Emmeloord, Rick ter Schure en Per Rienks, gaat naar de kwalificatiewedstrijd in Hardenberg 9 t/m 11 januari.

Wat is de opdracht? 
Tijdens de verschillende wedstrijden leggen studenten jonger dan 22 jaar een tuin aan, die moet voldoen aan vooraf gestelde criteria. De tuinen zijn elk 4 bij 4 meter en worden binnen een tijdsbestek van 20 uur aangelegd. Het ontwerp van de wedstrijdtuin 2018, door Emiel Versluis, is gebaseerd op het afvoeren van water, de ontharding van de tuinen in steden en de zorg voor een groenere, natuurlijkere tuin. De gestapelde houten keerwand zorgt op termijn voor een natuurlijke schuilplek voor kleine zoogdieren, insecten en amfibieën. De beplanting krijgt een naturalistisch karakter en mag zich uitzaaien in de bestrating van klinkers. De open structuur zorgt voor een goede drainage. De jury beoordeelt de tuinen op vaktechnisch gebied aan de hand van objectieve en subjectieve beoordelingscriteria. Hierdoor zijn de wedstrijden van een hoog niveau en meten zij zich met zowel de Europese als de internationale standaard.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws