Bionext 10 januari 2018

Nieuw keuzevak mbo: biologische bedrijfsvoering

Nieuw keuzevak mbo: biologische bedrijfsvoering

Op donderdag 18 januari 2018 lanceren ketenorganisatie Bionext en de AOC's Terra, Clusius College en Nordwin College het mbo-keuzedeel biologische bedrijfsvoering. Vanaf september 2018 kunnen studenten van die drie instellingen zich verdiepen in biologische bedrijfsvoering. Andere agrarische opleidingscentra kunnen zich hierbij aansluiten. Het keuzedeel sluit nauw aan op de praktijk en wordt deels op een biologisch bedrijf gegeven. Aansluitend op de lancering gaan boeren en telers in gesprek met het onderwijs.

Directeur van Bionext Bavo van den Idsert licht toe: ‘In de biologische sector leeft al langer de wens om meer aandacht te krijgen voor biologisch in het onderwijs. Met dit keuzevak zetten we hierin een reuzenstap vooruit. Vanwege de snelle groei van biologisch is het goed dat elke student die nu van het groene onderwijs afkomt kennis kan maken met biologisch. We hopen dat ook in het vmbo en hbo deze verdiepingsmogelijkheden aangeboden gaan worden’ .

Bionext werkt aan meer biologisch in het onderwijs. Naast dit mbo-keuzedeel wordt gewerkt aan meer biologisch in het vmbo en het hbo. Op Groen Kennisnet is inmiddels een dossier Biologische landbouw gemaakt. Meer informatie is te vinden op de website van Bionext.  
 


Meer nieuws