Helicon Opleidingen 10 januari 2018

Unieke bosbouwsimulator bij Helicon MBO Apeldoorn

Unieke bosbouwsimulator bij Helicon MBO Apeldoorn

De studenten en docenten Bos- en natuurbeheer bij Helicon in Apeldoorn hebben sinds kort de beschikking over een heuse bosbouwsimulator. Om precies te zijn: een harvester simulator van John Deere. Dit is uniek in Nederland, want normaal staat hij in grote landen waar heel veel bosbouw is.

De simulator hier nu dankzij een samenwerking met de importeur van John Deere, Hencon Forestry BV. Hencon Forestry merkt dat de markt behoefte heeft aan goed opgeleide machinisten en zoekt daarom nu de samenwerking met het onderwijs.

Bas Wrekenhorst, docent bij Helicon: “In de praktijk blijkt er een tekort te zijn aan harvester machinisten. Wij aan onze kant merken dat we graag de grotere bosbouwmachines willen behandelen, maar ja, die hebben we niet op school. We hadden al contact met Renzo Hebbink van Hencon Forestry en toen hij dit hoorde wilde hij zijn netwerk wel inzetten. Er bleek een harvester simulator van John Deere in Oostenrijk tot en met februari uitgeleend te kunnen worden. We hebben meteen samen een plan gemaakt en daarom hebben wij nu deze gave machine op school staan! We gebruiken hem in de lessen, zodat leerlingen kunnen oefenen hoe dit werkt. Dit is super tof, echt uniek in Nederland! Het leuke is dat zowel docenten en instructeurs als leerlingen allemaal enthousiast zijn.” 

Lees hoe een harvester werkt in het originele artikel.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws