Arnhemse Koerier 24 mei 2019

Helicon MBO Velp beste Boomklimschool van Nederland

Helicon MBO Velp beste Boomklimschool van Nederland

Tijdens het NK Boomklimmen in Apeldoorn heeft Helicon MBO Velp zich bewezen als Beste Boomklimschool van Nederland. De studentenwedstrijden die op donderdag 16 mei plaatsvonden tijdens de Nederlandse Bomendagen, leverden zelfs een volledig Helicon-podium op van studenten van de opleiding Boomverzorging/European Treeworker.

Met op nummer 1 Guus Gesink, op nummer 2 Dennis Nies en op nummer 3 Kaj van Sintemaartensdijk. Guus en Kaj studeren bij Helicon MBO Velp, Dennis bij Helicon MBO Eindhoven.

Aan de start verschenen 15 deelnemers die allemaal meededen met 5 wedstrijdonderdelen. Zo wordt nagebootst wat een boomverzorger allemaal tegenkomt aan werkzaamheden tijdens het klimmend verzorgen van bomen. Deelnemers legden een parcours af bovenin een boom (workclimb), moesten een lijn gooien om een klimlijn te installeren (throwline) en ze moesten zo snel mogelijk omhoogklimmen via een klimlijn (ascent event). Ook klommen ze via de takken van een boom zo snel mogelijk omhoog (speed climb) en redden ze een slachtoffer uit de boom (rescue climb). Guus Gesink verzamelde de meeste punten en werd dus de winnaar.

Er deed ook een vrouw mee aan de competitie: Marleen Wiersema, ook student bij Helicon MBO Velp, werd 9e.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws