AD.nl 26 juni 2019

Helicon start als eerste in Nederland met opleiding Wildlife Management

Helicon start als eerste in Nederland met opleiding Wildlife Management

Hoe om te gaan met wilde dieren? De vraag is actueler dan ooit nu er op de Veluwe een wolvenpaar met welpjes is ontdekt. Helicon MBO Helmond had al een specialisatie Wildparkmanagement binnen de opleiding dier. Nu komt de school op Suytkade met een aparte opleiding: Wildlife Management.

Er is al zo veel belangstelling voor, dat in augustus twee klassen met 56 studenten starten met de driejarige opleiding. Die komen uit het hele land: bijvoorbeeld Maastricht, Roosendaal en Ulft. En zelfs uit zusterstad Mechelen. Helicon Helmond is dan ook de eerste in Nederland met een dergelijke opleiding op mbo-niveau, weet afscheid nemend directeur Cyrille van Bragt.

We zijn een jaar bezig geweest om de opleiding goed neer te zetten.  Eerst keken we hoe de studenten moeten uitstromen, wat ze dan geleerd hebben. Vervolgens redeneerden we terug: hoe gaan we dat doen", aldus Van Bragt. ,,De opleiding volgt de nieuwe principes van onderwijs, waarbij de student het leerproces mede bepaalt. We gaan meer vraaggestuurd werken. Daarvoor hebben we bij de andere opleidingen al pilots gedraaid.”


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws