RekreaVakkrant 19 februari 2019

Keuzedeel onderhoud sportvelden en golfbanen gelanceerd

Keuzedeel onderhoud sportvelden en golfbanen gelanceerd

Brancheorganisaties en de AOC's hebben een gezamenlijk een keuzedeel ontwikkeld. Dick Klop, beleidsadviseur scholing CUMELA Nederland: ’Door deze unieke samenwerking is het keuzedeel onderhoud van sportvelden en golfbanen een compleet en op de praktijk gericht pakket van lesmateriaal en praktijkkennis geworden. Na het afronden van het keuzedeel en de opleiding kunnen de leerlingen gelijk aan het werk als greenkeeper of terreinmeester.’

Vrijdag 15 februari vond de eerste van de zes praktijkdagen plaats op Papendal, het grootste sporttrainingscentrum van Nederland. Daar maakten de eerste twaalf enthousiaste deelnemers van vier verschillende onderwijsinstellingen kennis met de vele verschillende sportvloeren. Specifieke kennis die nodig is voor het onderhouden van sportvelden en golfbanen werd door deskundigen uit het bedrijfsleven op een aansprekende manier gepresenteerd.

Het keuzedeel is ontwikkeld door BSNC, CUMELA Nederland, NGA en branchevereniging VHG en dankzij Aeres, Helicon opleidingen, Wellant College, Zone College, Aequorfonds en Colland. De e-learing is samengesteld door AgriHolland. Klik hier voor informatie.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws