Terra 07 juni 2019

Terra kiest ambassadeur en beste leerbedrijf

Terra kiest ambassadeur en beste leerbedrijf

Op 4 juni 2019 was de finale van Terra MBO Ambassadeur & Leerbedrijf 2019. Jolein Grootjans is verkozen tot Terra MBO Ambassadeur 2019. Zij nam het op tegen kandidaten Stefan Helfferich en Merle Grootenboer die het haar erg moeilijk hebben gemaakt, maar uiteindelijk wist Jolein toch de jury te overtuigen. Jolein is eerstejaars student Veehouderij niveau 3 van Terra Meppel. De winnaar van het Terra MBO Leerbedrijf is Veehouderij Veening uit Noordwolde geworden.

Onderwijsgroep Noord aan de Hereweg werd 4 juni omgetoverd door studenten van de Regioleren Stichting Green Passion tot een ware Terra Tempel. In een kleurrijke bloemenzee was de feestelijke finale van de Terra MBO Ambassadeur & Leerbedrijf 2019. De finalisten van de Terra Ambassadeur waren Jolein Groothuizen, Merle Grootenboer en Stefan Helfferich. “Jolein is gekozen omdat ze een inspirator voor alle studenten van Terra is door haar enthousiaste inzet, haar leergierigheid, het stellen van vele vragen en een goede mentaliteit; een echte aanpakker”, vertelt juryvoorzitter Erna Daling. “Ik ben er superblij mee en vind het mooi dat ik gewonnen heb”, vertelt Jolein.  
 
Terra MBO Leerbedrijf 2019
Voor het eerst is naast de Ambassadeursverkiezing ook het Terra MBO Leerbedrijf 2019 in het leven geroepen. Voor Terra zijn de leerbedrijven ontzettend belangrijk. De finalisten waren Stevens Akkerbouw en Loonbedrijf, Bloem & Cadeauboutique Anniek en Veehouderij Veening. De winnaar is het Veehouderij Veening uit Noordwolde geworden. Onder leiding van vader Gerrit en zoon Thijs worden op de veehouderij veel Terra Practica lessen uitgevoerd. De gastvrijheid is er groot, er wordt altijd constructief meegedacht met school en studenten. Hierdoor krijgen de studenten de gelegenheid om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Studenten zijn zeer onder de indruk van de lessen, mede omdat er ruimte is voor ieders mening. Kennis wordt met veel plezier gedeeld, waardoor het gesprek goed op gang wordt gebracht én gehouden! Uit handen van de jury kreeg Veening de trofee, een wisselbeker en uiteraard bloemen uitgereikt. “Een hele mooie verrassing en ook erkenning. We zijn er blij mee!” aldus Veening. 
 
Fotobijschrift: de familie Veening en Jolein Grootjans zijn de Terra Toppers 2019
 
 
 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws