Zone.College 13 mei 2019

Zone College wil studenten minder op school, meer op bedrijven

Zone College wil studenten minder op school, meer op bedrijven

Zone-college wil nog beter aansluiten bij de beroepspraktijk. Dat vertelt René van Kuilenburg (College van Bestuur) op de website. Hoe pak je dat aan? “Door docenten aan te trekken met een beroepsverleden en ze daarover te laten vertellen. Dat boeit studenten. Zoals een van onze docenten, die speurhonden traint voor de politie. Daar kan ze fantastisch over vertellen. Wij willen graag meer mensen uit het bedrijfsleven voor de klas.

Mensen die vanuit hun eigen ervaring vertellen over vernieuwingen in hun vakgebied, zoals het inzetten van drones in de landbouw. En dat je daarbij dan niet wordt tegengehouden door het ontbreken van onderwijsbevoegdheden. Ik zou sowieso liever nieuwe docenten werven op basis van hun nieuwsgierigheid dan op basis van hun kennis.”

Maatschappelijke  opdracht
“Verder kunnen we de aansluiting bij het bedrijfsleven versterken door meer onderwijs te geven ín die bedrijven. Wat mij betreft vindt het mbo-onderwijs straks bijna niet meer plaats in een schoolgebouw, maar in innovatieve bedrijven.” Staat het bedrijfsleven daarvoor open? “Ja, dat is wel mijn ervaring. Ze willen graag studenten over de vloer hebben. Ik denk bovendien dat juist het bedrijfsleven in de groene sector zijn maatschappelijke opdracht ziet. Daar komt bij dat de mensen in al die bedrijven en organisatie ook continu persoonlijk zullen moeten blijven groeien. Het bedrijf vervult de rol van school en de school die van een bedrijf.”


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws